Cinema, Podium en
Werkplek in Kortrijk

Geert Belpaeme (BE) / l’hommmm

Geert Belpaeme (BE): First

Geert Belpaeme componeert een prelude met beweging. Hij wil een lijn zijn, waarbij zijn lange, smalle ledematen samenvallen met een vernieuwde bewegingstaal. In First vertrekt hij vanuit het filosofische idee dat wij, mensen, via taal zelf de scheppers zijn van de realiteit waarin we leven.

Geert Belpaeme baseerde zich voor zijn nieuwe voorstelling op Tik Tak, de snaartheorie – een kwantummechanische beschrijving van de zwaartekracht – en het essay ‘The first man was an artist’ van expressionist Barnett Newman. Hij gaat op zoek naar de kwaliteit van de getekende figuur, vorm maar toch levend.

Foto (c) Tine Declerck

Geert Belpaeme (BE) / l’hommmm

Geert Belpaeme is theatermaker en speler. Hij studeerde in 2010 af aan de opleiding drama van KASK / School of Arts in Gent waar hij ondertussen docent en onderzoeker is. Naast het werk dat hij samen met Mats Van Herreweghe onder l'hommmm maakt werkte hij de voorbije jaren als maker, speler, dramaturg en coach met o.a. Alexander Vantournhout & Bauke Lievens, de polen, Bosse Provoost, Alexia Leysen, Julian Hetzel e.a.

In residentie

08 okt 2017 – 20 okt 2017
Budatoren

On tour

19 dec 2017 – 20 dec 2017
Vooruit Gent

Blijf op de hoogte

Volg ons!

@kunstencentrumbuda