Cinema, Podium en
Werkplek in Kortrijk

Geert Belpaeme (BE) / l’hommmm

Geert Belpaeme (BE) / l’hommmm: De dieren

De dieren is een speels requiem voor een uitstervend ecosysteem en een falend mensbeeld. De voorstelling neemt je mee naar de zoo, de plek bij uitstek waar het project mens tot uitvoering wordt gebracht. De zoo is een plek waar gekeken wordt. Waar dieren hun anders-zijn moeten opvoeren opdat de mens zichzelf kan bevestigen. Maar in deze zoo zijn de grenzen vervaagd tussen wie mens is en wie dier. In deze zoo is onduidelijk wie (voor) wie moet performen.

“Animals are always the observed. The fact that they can observe us has lost all significance.” (John Berger, Why look at Animals?)
Geert Belpaeme (BE) / l’hommmm

Geert Belpaeme is theatermaker en speler. Hij studeerde in 2010 af aan de opleiding drama van KASK / School of Arts in Gent waar hij ondertussen docent en onderzoeker is. Naast het werk dat hij samen met Mats Van Herreweghe onder l'hommmm maakt werkte hij de voorbije jaren als maker, speler, dramaturg en coach met o.a. Alexander Vantournhout & Bauke Lievens, de polen, Bosse Provoost, Alexia Leysen, Julian Hetzel e.a.

In residentie

13 sep 2020 – 25 sep 2020
Budascoop

Blijf op de hoogte

Volg ons!

@kunstencentrumbuda