Cinema, Podium en
Werkplek in Kortrijk

Geert Vaes (BE)

Geert Vaes (BE): Come Watch Me Die

Hij komt nu bij kunstencentrum BUDA werken aan zijn nieuwe productie Come Watch Me Die (How to take your life less seriously). Daarin werkt hij samen met Walter Bourdin (°27), een Franse schrijnwerker, houtsnijder en amateurdichter van Joods-Russische afkomst. Sinds twee jaar woont hij in Schaarbeek. Zijn eerste kennismaking met Brussel dateert van de bevrijding (1944-1945). Come Watch Me Die is zijn eerste ervaring als performer.

Walter Bourdin speelt zichzelf en vertelt als ervaringsdeskundige over ouder worden en sterven. Pietje De Dood speelt muziek en leidt een rommelmarkt met Walters persoonlijke spullen. Come Watch Me Die is een komisch-poëtische bespiegeling over vergankelijkheid en Het Einde, en hoe we dat allemaal niet té serieus moeten nemen.

Tijdens hun residentie in juni ’15 voeren Geert & Walter intense gesprekken met ouderen op het Buda-eiland. Van daaruit groeit tekstmateriaal en worden de eerste ideeën uitgetest. Clive Mitchell geeft een aanzet tot scenografie.

Geert Vaes (BE)

Geert Vaes studeerde theater aan het RITS (Brussel) en werkte daarna een tijdje als performer en assistent bij Troubleyn/Jan Fabre, maar was als freelancer ook actief bij o.a. Kris Verdonck, Ivana Müller, Piet Arfeuille en Diederik Peeters.

Als maker was hij betrokken bij o.a. vzw Théâtre de la Liberté  en Malpertuis, maar hij creëerde in eigen beheer ook performances, videowerk en de langspeelfilm Campeon.

In residentie

06 sep 2015 – 12 sep 2015
Budascoop

On tour

09 okt 2015 – 09 okt 2015
Budascoop (ikv BUDA VISTA)

Blijf op de hoogte

Volg ons!

@kunstencentrumbuda