Cinema, Podium en
Werkplek in Kortrijk

HAGAR TENENBAUM (IL/BE)

HAGAR TENENBAUM (IL/BE): Abstraction and Things Like That

Ze komt nu voor het eerst bij kunstencentrum BUDA werken. Ze gaat, vanuit dat interviewproject, in haar eentje verder om een deel van het materiaal autonoom te ontwikkelen tot een soloproject. Daarin wil ze teksten verzamelen vanuit haar eigen dagdagelijks visueel geheugen: details van straten waar ze wandelde, boeken die ze las, films, youtube, theezakjes, conversaties…

Ze wil die herinneringen bestuderen, memoriseren d.m.v. ritme, en ze vervolgens verweven met bestaande liedjes.

Tegelijk ontwikkelt ze een partituur voor haar handen, waarbij ze gebaren van aanraking omvormt tot mini choreografieën.

HAGAR TENENBAUM (IL/BE)

Hagar Tenenbaum (1988, Israël) is een in Brussel gevestigde choreograaf, illustrator en danser. Haar werk komt voort uit zelf uitgevonden methodes gebaseerd op herhaling en ritme, die beweging, spraak en tekeningen op een poëtische en humoristische manier met elkaar verweven. Door te focussen op beweging en nuances van expressie, laat ze haar sprekend/bewegend lichaam nieuwe zintuiglijke vormen van communicatie en vermaak vinden. Tijdens de ontwikkeling van haar eigen projecten heeft Hagar ook samengewerkt met andere choreografen en beeldend kunstenaars.

In residentie

01 dec 2015 – 06 dec 2015
Budatoren

Blijf op de hoogte

Volg ons!

@kunstencentrumbuda