Cinema, Podium en
Werkplek in Kortrijk

Hagar Tenenbaum (IL) & Danny Neyman (BE)

Hagar Tenenbaum (IL) & Danny Neyman (BE): Can you describe your mother’s laugher?

Na jaren van hechte vriendschap en wederzijds artistiek respect en steun, brengen Hagar Tenenbaum en Danny Neyman nu voor het eerst hun persoonlijke werkmethodes samen in een gemeenschappelijk productie: Danny gebruikt schrijfmethodieken, tekstmanipulatie en ‘conversatie-choreografieën’, Hagar zorgt voor choreografische, fysische technieken. Hoe vinden woorden en lichamen elkaar?

Hun creatie 'Can you describe your mother’s laugher?’ start vanuit interviews met verschillende mensen over hun ouders, familie en dichte vrienden. Kun je de handen van je moeder beschrijven? Hoe zij niesde? Haar geur, haar lach?

Dat basismateriaal wordt i.s.m. Hendrik Willekens en in dramaturgie van Alma Söderberg omgezet tot een soundtrack bij de voorstelling.

Hagar Tenenbaum (IL) & Danny Neyman (BE)

De Israëlische Hagar Tenenbaum (°’88) studeerde in 2014 af aan P.A.R.T.S. (Research Cycle) en werkt vanuit Brussel als danser, choreograaf en illustrator. Ze werkte o.a. met Rosa Omarsdottier, Mette Ingvartsen en Daniel Linehan, maar heeft ook al een viertal eigen creaties op haar naam staan.

De Antwerpse Danny Neuman (°’86) schrijft, vertaalt, danst, choreografeert en is tegelijk ‘piraat psycho-annalist’. Hij haalde een BAchelor Filosofie en Literatuur in Tel Aviv en doet momenteel een post-master in performance aan a.pass. Hij werkt o.a. met Arkadi Zaides, Public Movement en Noam Partom.

In residentie

29 mrt 2015 – 03 apr 2015
Budatoren

Blijf op de hoogte

Volg ons!

@kunstencentrumbuda