Cinema, Podium en
Werkplek in Kortrijk

Halla Ólafsdóttir (IS/SE) & Amanda Apetrea (SE)

Halla Ólafsdóttir (IS/SE) & Amanda Apetrea (SE): DEAD Beauty and the Beast

Nu werken ze, voor het eerst in de BUDA-studio’s, aan een project dat voortvloeit uit het vorige: DEAD Beauty and the Beast, opnieuw een samenwerking tussen beide choreografen en hun vrienden. Hun nieuwe creatie onderzoekt de relatie tussen poëzie en (hedendaagse) dans en speelt met de bestaande conventies en frictie die optreedt wanneer je deze kunstvormen binnen de “hoge cultuur” samensmelt met de ruwe kracht van de twee rockster alter ego’s uit hun vorige Beauty and the Beast. Verwacht je aan een uniek event waarbij de Schone en het Beest poëzie voordragen, gevolgd door een waanzinnige DJ set. Of zoiets. Het wordt sexy en vreselijk schaamtelijk voor iedereen!

Halla Ólafsdóttir (IS/SE) & Amanda Apetrea (SE)

De IJslandse danseres en choreografe Halla Ólafsdóttir en de Zweedse Amanda Apetrea leven en werken allebei in Stockholm. Ze volgden een master choreografie aan DOCH universiteit en maakten allebei deel uit van myschoreography, waarmee ze voorstellingen presenteerden in Zweden, België, Frankrijk, Duitsland en Amerika.

Halla is één van de mede-oprichters van de IJslandse compagnie Samsudan & Co die sinds 2005 lokaal én internationaal voorstellingen produceert. 
Amanda richtte met 23 andere leden ÖFA op, een feministische kunstcollectief en discussiegroep. Halla en Amanda maakten vroeger al samen de bijzonder straffe performance Beauty and the Beast (met Lisen Rosell en Chrisander Brun), kaapten daarmee de Prix Jardin d’Europe 2013 weg en waren november 2014 te zien bij BUDA in het kader van NEXT festival. Het publiek ging uit zijn dak voor deze dansvoorstelling vermomd als rockconcert.

In residentie

03 nov 2016 – 11 nov 2016
Budatoren

Blijf op de hoogte

Volg ons!

@kunstencentrumbuda