Cinema, Podium en
Werkplek in Kortrijk

Sophia Danae Vorvila (GR/BE)

HARD TIMES GOOD TIMES

HAR DTIMES GOOD TIMES

Tijdens de residentie in BUDA ontmoeten de performers van HARD TIMES GOOD TIMES elkaar voor het eerst als groep. Sommigen van hen zijn al vrienden of collega’s, maar er zijn ook mensen die elkaar nog nooit eerder hebben ontmoet. Na de afgelopen maanden hun individuele repetities te hebben afgerond en hun persoonlijke solo te hebben gemaakt, komen ze allemaal samen in BUDA om samen te repeteren, hun scenografie-ideeën uit te proberen, hun proces te delen met de rest van de groep, terwijl ze feedback geven, reflecteren op het project en samen dansen.

De volgende residentie van het project zal plaatsvinden in Flux Laboratory Athens in juli 2024.

CREDITS

Onderzoek en creatie Sophia Danae Vorvila (GR/BE)
Van en met Maya Dhondt (BE), Stine Sampers (BE), Venetsiana Kalampaliki (GR), Melina Martin (CH/GR), Simon Van Schuylenbergh (BE), Hanako Hayakawa (JP), Marcos Martincano Garcia (ES)
Assistent choreografie Christina Skoutela (GR)
Extern oog Katleen Van Langendonck (BE)
Documentatie en video Giorgos Athanasiou (GR)

Sophia Danae Vorvila (GR/BE)

Sophia Danae Vorvila (GR/BE) is danseres, performer en maker en beweegt zich voortdurend tussen Athene en Brussel. Ze voltooide haar bachelor in dans en psychologie; met een achtergrond in beide disciplines en een interesse voor de interacties die ertussen bloeien, behaalde ze haar master in het onderzoeks- en choreografieprogramma van het Koninklijk Conservatorium Antwerpen. Ze werkte samen met verschillende choreografen en makers zoals Romeo Castellucci, Jenny Argyriou, Meg Stuart (als stagiaire), beeldend kunstenaars Jannis Varelas en Athanasios Kanakis, Simon Van Schuylenbergh (ne mosquito pas), The Little Things Orchestra, enz. Momenteel ontwikkelt ze haar eigen choreografisch werk dat schommelt tussen ongemak en plezier, waarbij ze fragmenten van herinneringen en microgeschiedenissen verzamelt en het dagelijks leven documenteert door middel van beweging en tekst.

In residentie

21 mei 2024 – 26 mei 2024
Budatoren

Blijf op de hoogte

Volg ons!

@kunstencentrumbuda