Cinema, Podium en
Werkplek in Kortrijk

Heine Adval & Yukiko Shinozaki / Fieldworks (BE)

Heine Adval & Yukiko Shinozaki / Fieldworks (BE): unannounced

In unannounced tonen ze hoe dingen vaak onaangekondigd gebeuren. Niet alle kaarten worden altijd onmiddellijk op tafel gelegd, en kloppen de kleuren ervan wel? Hoe verschuift onze focus als plotse ‘verschijningen’ ook zomaar weer veranderen? Unannounced markeert de donkere schaduwen van de ‘black box’ die een theater is. Verwacht je aan een voorstelling die heen en weer slingert in de tijd en daarbij het anticiperen op de toekomst verwart met de echo’s uit het verleden…

Het kunstenaarsduo maken – net als BUDA – deel uit van het Europese netwerk apap.

Heine Adval & Yukiko Shinozaki / Fieldworks (BE)

Heine Avdal (NO/BE) en Yukiko Shinozaki (JP/BE) zijn al jaren kind aan huis bij BUDA. Ze creëerden en presenteerden hier tal van voorstellingen (Some notes are, Field Works-office, nothing’s for something, Borrowed Landscape, distant voices…)

Heine Avdal en Yukiko Shinozaki 's werk gaat over “performativiteit” en laat een open interpretatie toe van beweging als een heterogene combinatie van verschillende media. De kunstenaars putten uit een breed scala van disciplines en expertise: performance, dans, beeldende kunst, video, muziek en technologie.
Hun producties verkennen zowel theatrale als niet-theatrale omgevingen. Sinds 2000 hebben ze meer dan 20 producties gemaakt, die allemaal internationaal zijn gereisd.

In residentie

05 mrt 2017 – 18 mrt 2017
Budascoop

Blijf op de hoogte

Volg ons!

@kunstencentrumbuda