Cinema, Podium en
Werkplek in Kortrijk

Helena Dietrich (DE)

Helena Dietrich (DE): Pelvic Bath OPERA

Pelvic Bath OPERA is een meeslepende, feministische sci-fi mythologie. Een begeleide reis naar de ruimte in het moederschip, door de 7 poorten van de vagina naar de kosmische baarmoeder, van waaruit de groep een droom-hergeboorte proces initieert.

Het project is onderdeel van het onderzoeksproject DREAM SISTERS (werktitel). DREAM SISTERS nodigt womxn/witches/bitches uit om samen te komen en de toekomst van de mensheid voorbij het patriarchaat te dromen. Dit onderzoek omvat somatische lichaamspraktijken, geïmproviseerde rituelen, intuïtief spreuken maken, 'herstory writing', sirene-zingen, glam-magie en meer.

Helena Dietrich (DE)

De Duitse performancekunstenares Helena Dietrich leeft en werkt in Brussel. Haar artistieke aanpak is vaak procesmatig en betrekt het publiek op verschillende podia. Haar werk versmelt aspecten van het ritueel met artistieke methodologieën, wanneer ze het publiek uitnodigt tot sfeervolle installaties, waarbij ervaringen van verschillende soorten transformaties worden opgeroepen. Haar werk is onder andere tentoongesteld in Hebbel am Ufer Berlin, Beursschouwburg Brussel, Kaaitheater Brussel, Stuk Leuven, BUDA Kortrijk, Brakkegrond Amsterdam, Frascati Amsterdam, Vooruit Gent, Cinema Galeries Brussel.

In residentie

24 jan 2021 – 11 feb 2021
Budatoren

Blijf op de hoogte

Volg ons!

@kunstencentrumbuda