Cinema, Podium en
Werkplek in Kortrijk

Helena Dietrich (DE)

Helena Dietrich (DE) & Thomas Proksch (AT): Critical Techno

Critical Techno houdt het midden tussen dans, een lezing en meditatie – een voortdurende dialoog tussen beweging, woorden, muziek en fysieke sensaties. Samen met Thomas Proksch combineert Helena Dietrich een bijzondere selectie teksten met viscerale geluiden en hypnotiserende beats.

Voor de derde editie van Critical Techno ‘Biomorphia’ worden de relaties tussen menselijke en niet-menselijke entiteiten onderzocht. Variërend van mythologische verhalen tot de totem- en geestendieren van inheemse culturen, science fiction en horror, willen ze hen verdiepen in de mysteries van de stoffen waar we van gemaakt zijn.

Helena Dietrich (DE)

De Duitse performancekunstenares Helena Dietrich leeft en werkt in Brussel. Haar artistieke aanpak is vaak procesmatig en betrekt het publiek op verschillende podia. Haar werk versmelt aspecten van het ritueel met artistieke methodologieën, wanneer ze het publiek uitnodigt tot sfeervolle installaties, waarbij ervaringen van verschillende soorten transformaties worden opgeroepen. Haar werk is onder andere tentoongesteld in Hebbel am Ufer Berlin, Beursschouwburg Brussel, Kaaitheater Brussel, Stuk Leuven, BUDA Kortrijk, Brakkegrond Amsterdam, Frascati Amsterdam, Vooruit Gent, Cinema Galeries Brussel.

In residentie

19 jan 2020 – 25 jan 2020
Budatoren

Blijf op de hoogte

Volg ons!

@kunstencentrumbuda