Cinema, Podium en
Werkplek in Kortrijk

Inga Huld Hákonardóttir & Rósa Ómarsdóttir (IS/BE)

Inga Huld Hákonardóttir & Rósa Ómarsdóttir (IS/BE): The Valley

Rósa en Inga werken al 4 jaar samen. Ze komen nu voor het eerst bij kunstencentrum BUDA in residentie.

Ze werken er aan The Valley, een plek waar mens en machine samensmelten, waar de grens tussen levenloze lichamen en geanimeerde machines wegvalt. Een plek waar twee één wordt, om vervolgens opnieuw te ontdubbelen.

Inga & Rósa spelen op de grens van het natuurlijke en het kunstmatige, gebruiken objecten geluid te maken, en geluid om bewegingen te genereren. Maar wie of wat voert de controle?

Deze onwezenlijke, bevreemdende vallei zit vol van dubbele betekenissen; over mechanische wezens, kunstmatige natuur, organische machines en synthetische tuinen. Ons verlangen naar de perfecte symmetrie wordt daardoor compleet onderuit gehaald….

Na residenties in Vooruit (Gent), Pianofabriek (Brussel) en wpZimmer (Antwerpen), is kunstencentrum BUDA de vierde stopplaats om het project te ontwikkelen.

Inga Huld Hákonardóttir & Rósa Ómarsdóttir (IS/BE)

De IJslandse danseres en choreografe Inga Huld Hákonardóttir (°90) woont en werkt in Brussel. Ze studeerde in 2014 af aan P.A.R.T.S. met Slogan for Modern Times (i.s.m. Kathryn Vickers) en Wilhelm Scream (i.s.m. Rósa Ómarsdóttir). In de zomer van 2013 ontving ze een DanceWeb beurs binnen ImpulsTanz (Wenen). Ze werd ook genomineerd met de Icelandic performing arts award Gríman voor haar solo Do Humans Dream of Android Sleep. Het voorbije jaar werkte Inga met de choreografen Salva Sanchis en Eleanor Bauer en met het hedendaagse-muziekensemble Ictus. Momenteel werkt ze aan twee projecten: de verderzetting van Slogan for Modern Times en de nieuwe creatie The Valley.

De eveneens IJslandse danseres en choreografe Rósa Ómarsdóttir studeerde theater en hedendaagse dans aan de Academie in Reykjavik, en vervolgens P.A.R.T.S. in Brussel, waar ze in 2014 afstudeerde en bleef wonen. Ze creëerde er eigen werk, maar danste ook mee in voorstellingen van anderen. Ze danste – buiten P.A.R.T.S. – bij Benjamin Vandewalle in Bird Watching 4×4. Daarnaast maakte ze, met Inga, o.a. Wilhelm Scream, dat overal in Europe te zien was in theaters en galeries. Rósa's afstudeerproject Chatter, Clatter and Other Arrangements (2014) maakte ze i.s.m. Hagar Tenenbaum en Christoffer Schieche. Op dit moment werkt ze met Inga aan The Valley, en met Ásrún Magnúsdóttir aan het onderzoeksproject Second Hand Knowledge.

In residentie

24 jun 2015 – 09 jul 2015
Budatoren

Blijf op de hoogte

Volg ons!

@kunstencentrumbuda