Cinema, Podium en
Werkplek in Kortrijk

Ingri Fiksdal (NO)

Ingri Fiksdal (NO): Cosmic Body

Ze komt nu (voor het eerst) bij BUDA werken aan Cosmic Body, een dansstuk voor 4 dansers geïnspireerd op Brian Gysins en William Burroughs’ raadselachtige ‘droommachine’, een toestel dat flikkerend licht gebruikt om visuele stimuli te produceren. Cosmic Body onderzoekt hoe een choreografie van lichamen, lichten, geluiden en geuren het publiek kan onderdompelen in een staat van hypnose…

Ingri Fiksdal (NO)

De Noorse choreografe and danseres Ingri Midgard Fikscal (°82) is momenteel onderzoeker aan het Kunstacademie van Oslo. Haar werk toerde internationaal (Oostenrijk, Duitsland, Zwitserland, Zweden, Finland, Rusland, Letland, Zimbabwe…)

In Noorwegen werkt ze geregeld sament met BIT-teatergarasjen, net als BUDA één van de partners van het Europese netwerk APAP, waarbinnen Ingri ondersteund wordt.

Fiksdal’s werk balanceert vaak op de grens tussen performance en live concert. Het publiek is altijd een integraal deel van het werk, dat probeert een tijdelijk collectief te laten ontstaan tussen performers en toeschouwers.  Een vaak terugkomend thema is ‘ritueel’, en de capaciteit ervan om deelnemers te transformeren.

In residentie

15 sep 2015 – 25 sep 2015
Budascoop

Blijf op de hoogte

Volg ons!

@kunstencentrumbuda