Cinema, Podium en
Werkplek in Kortrijk

Ingrid Berger Myhre

Ingrid Berger Myhre: IN OTHER WORDS

Is dans een taal? En zo ja, hoe spreekt het dan? Dit stuk verkent de compatibiliteit tussen dans en taal, met behulp van retorische middelen als compositie-instrumenten. Met de scène als pagina ontvouwt de choreografie een fysiek discours met een eigen syntaxis, grammatica en woordenschat. Maar wat zijn de voorwaarden voor deze dansuitingen? En wat betekent het om dans te lezen? Met andere woorden, als we niet op zoek zijn naar betekenis, hoe voelen we dan de zingeving bij het kijken naar deze dans?

Ingrid Berger Myhre

Ingrid Berger Myhre is choreografe en danseres, en is momenteel gevestigd in Brussel. Ze nam deel aan de Research Studio’s ’17-18 bij P.A.R.T.S. (BE) en behaalde een master in Choreografie, Research en Performance van de opleiding ex.e.r.ce aan het Choreografisch Centrum van Montpellier (FR).

Taal en semiotiek staan centraal in haar artistieke werk. Ze maakte o.a. de solo BLANKS en, recenter, Panflutes and Paperwork, een samenwerking met componist Lasse Passage. Beide stukken werden geselecteerd voor Aerowaves (2018 en 2020).

Ze is geassocieerd choreograaf bij Dansateliers Rotterdam en wordt gesteund door de subsidie voor nieuwe makers van het Nederlands Fonds Podiumkunsten van 2019 – 2020.

In residentie

01 mrt 2020 – 13 mrt 2020
Budatoren

On tour

27 apr 2020 – 28 apr 2020
Black Box Teater, Oslo (NO)

Blijf op de hoogte

Volg ons!

@kunstencentrumbuda