Cinema, Podium en
Werkplek in Kortrijk

Kevin Fay (US/BE)

Intimacy in public

Intimacy in public

Kevin organiseert performatieve leescirkels die open zijn voor het publiek, en hij verfijnt choreografische strategieën om deconstructie, overeenkomst en sensuele, alternatieve kennis aan de orde te stellen. Hiermee puzzelt hij taalfragmenten bij elkaar om wiegeliedjes te schrijven en vrouwelijke variaties uit klassieke verhalenballetten opnieuw vorm te geven. Zijn focus ligt nu op sprookjesachtige variaties uit Doornroosje. Het doel van de repetities bij BUDA is om te onderzoeken hoe beweging en tekst conventionele opvattingen over slaap en schoonheid op losse schroeven kunnen zetten in plaats van traditionele, heteronormatieve verhalen opnieuw vorm te geven.

Website: http://kevinfay.weebly.com/

Kevin Fay (US/BE)

Kevin Fay heeft een Bachelor of Arts diploma in Dans en Communicatiewetenschappen van de Northwestern University. Tijdens zijn verblijf in Chicago volgde Kevin dansopleidingen aan zowel Northwestern als The Ruth Page Foundation School of Dance.

In 2016 verhuisde Kevin naar Brussel, en vandaag werkt hij van daaruit als freelance performer met Veli Lehtovaara, Eric Minh Cuong Castaing, Eleanor Bauer, en Marc Vanrunxt – Kunst/Werk. Hij studeert ook stem bij Fabienne Seveillac en werkt onafhankelijk als schrijver, redacteur en transcribent.

In april 2020 vervoegde Kevin het team dat werkt aan SOS Relief, en in september 2020 ontving Kevin een beurs van de Vlaamse Overheid om een onderzoeksproject uit te voeren rond de thema’s mannelijkheid, feminisme, taal en het lichaam.

In residentie

06 mei 2024 – 18 mei 2024

Blijf op de hoogte

Volg ons!

@kunstencentrumbuda