Cinema, Podium en
Werkplek in Kortrijk

Ivana Müller (HR/FR)

Ivana Müller (HR/FR): ‘Edges’

Ivana was al eerder te gast bij kunstencentrum BUDA. In 2013 maakte ze er samen met een aantal professionele performers én Kortrijkse figuranten ‘Positions’, dat tijdens NEXT in première ging in Kortrijk.

In 2014 was ze Special Guest op Buda Vista #5, waar ze met ‘Untitled Talk’ een inkijk gaf in de essentie van kunst: dialoog.

Nu werkt ze aan haar nieuwe creatie ‘Edges’. Die vertrekt van de begrippen ‘marginaal’ tegenover ‘centraal’, ‘zichtbaar’ versus ‘onzichtbaar’. Iets belichten of net donker laten behoort niet enkel tot de theaterpraktijk, maar ook tot de ideeëngeschiedenis. ‘Edges’ plaatst een groep van figuranten op scène. Gedurende de hele voorstelling zien we geen ‘hoofdrolspelers’, maar enkel de bewegingen en acties van deze ‘tweedeplans-acteurs’. Maar : in ‘Edges’ worden die wél gespeeld door professionele performers. Ivana creëert daarmee een kader om het zichtbare te verbeelden en het onzichtbare hoorbaar te maken…

Ivana Müller (HR/FR)

Ivana Müller groeide op in Kroatië. Ze studeerde literatuur in Zagreb, dans en choreografie in Amsterdam en toegepaste kunsten in Berlijn. Momenteel woont en werkt ze in Parijs. Terugkerende thema’s in haar werk zijn het lichaam en zijn representatie, de plaats van beelden en verbeelding en de relatie tussen de speler en zijn publiek. De afgelopen tien jaar waren haar dans- en theatervoorstellingen, installaties, teksten, video- en audiowerken te zien in Europa, de Verenigde Staten en Azië.

In residentie

03 jan 2016 – 16 jan 2016
Budascoop zaal 1

On tour

25 feb 2016 – 25 feb 2016
BUDA, ikv Buda Vista

Blijf op de hoogte

Volg ons!

@kunstencentrumbuda