Cinema, Podium en
Werkplek in Kortrijk

Jihan Imago (FR/BE)

Jihan Imago (FR/BE): NATURAL BORN HEALER

NATURAL BORN HEALER is een autobiografische en poëtische soloperformance, met een knipoog naar Oliver Stone's “Natural Born Killers” en Gregg Araki's “Doom Generation”, 2 cultfilms uit zijn adolescentie die de macabere roadtrips en liefdesverhalen over elkaar heen leggen. Jihan Imago ziet een parallel met wat hij toen meemaakte. Tegen alle verwachtingen in, herstelde hij na alle tegenslagen en kwam er nog sterker uit. Zijn verhaal is een gebed, een ademtocht van het leven, een drive, een genezend lied. Een verhaal over hoe je kunt liefhebben en overleven. Imago verwijst naar het ontpoppen van de vlinder, met als achterliggende vraag: Wat komt er na de vlinder?

Jihan Imago (FR/BE)

Jihan Imago is een beeldend kunstenaar en Trans* activist, wonend in Brussel en geboren in Frankrijk van Algerijnse afkomst. Als Noord-Afrikaan, heeft trans-zijn een sterke invloed op hem gehad in zijn sociaal leven. Hij wil een bijdrage leveren aan een maatschappijshift door reflectie te stimuleren, zowel door kunst als door activistische projecten. Oorspronkelijk begon hij dat te doen met tekeningen, daarna fotografie, schrijven en dan ook met beweging en stem. Kunst als onderzoeksinstrument. 

Wat hem interesseert en hem aan het werk zet, is wat vastzit, zowel in de maatschappij als in zichzelf. Dit gebied van ongemak wordt dan een verkenningsruimte waarop het mogelijk wordt om zijn microscoop over te leggen. Wat is hier aan de hand? Wat staat er op het spel? Dan begint een scheppingsproces, dat de vorm zal aannemen van het meest geschikte medium ifv werkzaamheden en het publiek tot wie hij zich richt. 

In residentie

02 jun 2019 – 08 jun 2019
Budatoren

Blijf op de hoogte

Volg ons!

@kunstencentrumbuda