Cinema, Podium en
Werkplek in Kortrijk

Joe Namy (US/LB)

Joe Namy (US/LB): Disguised as a Dance Floor

Disguised as a Dance Floor is een set van partituren en een meeslepende installatie gebaseerd op de politiek van de bas en de subversieve rol van luide muziek en het effect daarvan op het lichaam. Door middel van een geïmproviseerde en collaboratieve reeks partituren brengt deze installatie verschillende onderzoeksdomeinen samen die betrekking hebben op manieren waarop geweld of solidariteit op de dansvloer hebben geklonken, door middel van persoonlijke ervaringen en collectieve verhalen van empowerment, beweging en expressie.

Disguised as a Dance Floor wordt ontwikkeld in het kader van Consortium Commissions – een project dat door Mophradat is geïnitieerd.

Joe Namy (US/LB)

Joe Namy werkt met gesamplede geluiden, documentaire/muziekvideo's en fotografie, om aspecten van identiteit, geheugen, kracht en stromingen gecodeerd in muziek te onderzoeken. Joe heeft op eigen houtje Arabisch en heavy-metal drummen bestudeerd. Zijn werk is tentoongesteld in het Detroit Science Center (USA), Queens Museum (USA), Brooklyn Museum (USA), Beirut Art Center (Libanon) en in verschillende internationale underground dansvloeren.

In residentie

19 jan 2020 – 25 jan 2020
Budatoren

Blijf op de hoogte

Volg ons!

@kunstencentrumbuda