Cinema, Podium en
Werkplek in Kortrijk

Jonas Chéreau (FR)

Jonas Chéreau (FR/BE): Baleine

Baleine is een choreografisch project voor een lichaam dat uit de lucht valt of dat door golven op podium werd gebracht. « Nothing is ever lost, nothing is ever created, everything is transformed ». “Niets is ooit verloren, nooit is over gecreëerd, alles is getransfermeerd.” Geïnspireerd door kettingreacties, wil hij een opeenvolging van events aanwakkeren waarbij elk event veroorzaakt wordt door de vorige. Maar als alles aan elkaar gelinkt is, wat gebeurt er als een link verdwijnt?

Jonas Chéreau (FR)

De danser en choreograaf Jonas Chéreau beschouwt dans als een veld vol avontuur en ontmoetingen; een plek waar niet-hiërarchische poëzie wordt geweven door de lichamen van de performers. Als danser en performer werkte hij voor verschillende artiesten, waaronder Daniel Larrieu, Mickaël Phelippeau, Lilia Mestre, Sara Manente, Fanny de Chaillé, Anne Collod, Jocelyn Cottencin, Carole Perdereau, Alain Buffard, Pauline Brun en Diederik Peeters. 

Als maker co-creëerde hij performances met Madeleine Fournier, Jacques Bonnaffé en met de leden van het EDA collectief. Met zijn solo Baleine in 2019 begon Jonas met een nieuwe aanpak in het maken en schrijven van zijn choreografische objecten. In 2020 stelde hij deze solo voor aan een jonger publiek onder de titel Temps de Baleine. Momenteel werkt hij aan zijn nieuwe project R É V E R B É R E R – een stuk voor vier performers. 

Jonas Chéreau is ook betrokken bij dansopleidingen in verschillende instituten waar hij de noties van overdracht en samenwerking in vraag stelt via verschillende formats.

 

Website: jonaschereau.org

In residentie

26 aug 2018 – 08 sep 2018
Budatoren

Blijf op de hoogte

Volg ons!

@kunstencentrumbuda