Cinema, Podium en
Werkplek in Kortrijk

Jonas Chéreau (FR)

Jonas Chéreau (FR) – R É V E R B É R E R

R É V E R B É R E R vertrekt vanuit het verlangen en de interesse naar de meerdere sensaties die licht kan teweegbrengen. Jonas Chéreau beschouwt dit project als een ruimte voor experiment, een ruimte die tegelijk visueel, choreografisch, poëtisch en soms absurd is. Vertrekkend vanuit het donker wilt hij de artificiële materialiteit die het theater kan bieden ontdekken. R É V E R B É R E R zal een ruimte zijn waar we zorg dragen voor de nuances, waar lichamen licht projecteren en schaduwen reflecteren, een plaats die het recht tot obscuriteit verdedigt en die harmonie niet verwerpt. Een plaats waar dans en licht verweven zijn.

Jonas Chéreau (FR)

De danser en choreograaf Jonas Chéreau beschouwt dans als een veld vol avontuur en ontmoetingen; een plek waar niet-hiërarchische poëzie wordt geweven door de lichamen van de performers. Als danser en performer werkte hij voor verschillende artiesten, waaronder Daniel Larrieu, Mickaël Phelippeau, Lilia Mestre, Sara Manente, Fanny de Chaillé, Anne Collod, Jocelyn Cottencin, Carole Perdereau, Alain Buffard, Pauline Brun en Diederik Peeters. 

Als maker co-creëerde hij performances met Madeleine Fournier, Jacques Bonnaffé en met de leden van het EDA collectief. Met zijn solo Baleine in 2019 begon Jonas met een nieuwe aanpak in het maken en schrijven van zijn choreografische objecten. In 2020 stelde hij deze solo voor aan een jonger publiek onder de titel Temps de Baleine. Momenteel werkt hij aan zijn nieuwe project R É V E R B É R E R – een stuk voor vier performers. 

Jonas Chéreau is ook betrokken bij dansopleidingen in verschillende instituten waar hij de noties van overdracht en samenwerking in vraag stelt via verschillende formats.

 

Website: jonaschereau.org

In residentie

18 apr 2021 – 30 apr 2021
Budascoop

On tour

13 jul 2021 – 01 jan 1970
3bisF Lieu d'arts contemporains - Aix en provence

Blijf op de hoogte

Volg ons!

@kunstencentrumbuda