Cinema, Podium en
Werkplek in Kortrijk

Kate McIntosh (NZ/BE)

Kate McIntosh (NZ/BE): In Many Hands

Nu werkt ze bij BUDA aan de laatste fase van haar nieuwe project In Many Hands, een experiment over leren en groepsbijeenkomsten – voortgestuwd door Kates fascinatie voor publieksinteractie en ‘het mysterie van het theatrale’. Voor In Many Hands stapt ze dus niet het podium op, maar creëert een ruimte waar het publiek betrokken wordt in praktische opdrachten en ontmoetingen, versterkt door sterke performers. Zelf behoorlijk afkerig van ‘participatief theater’, probeert ze een vorm te vinden waarbinnen zelfs zij graag op de uitnodiging tot deelname zou ingaan. Dat klinkt (en is) ernstig, maar zeer zeker wordt In Many Hands ook een grappige, tintelende en lichtjes anarchistische gebeurtenis…

Tijdens haar residentie in BUDA zoekt ze Kate McIntosh uit wat immense ‘gongs’ kunnen betekenen als basis voor een soundscape, én doet ze diverse test met verschillende soorten publiekjes.

Kate McIntosh (NZ/BE)

De Nieuw-Zeelandse Kate McIntosh werkt op de grenzen van performance, theater, video en installatiekunst. Ze volgde dans en werkt sinds 1995 bij diverse internationale gezelschappen (voor o.a. Wendy Houston, Michèle Anne de mey, Davis Freeman en Tim Etchells). In 2000 verhuisde ze naar Brussel, waar ze tegenwoordig haar eigen werk maakt vanuit de artist-run organisatie SPIN, dat ze zelf meer oprichtte. Kunstencentrum BUDA ondersteunt SPIN op een structurele basis. Kate was al vaker bij BUDA Kortrijk aan het werk, o.a. met haar Worktable n.a.v. de opening van Budafabriek (2012), voor de creatie van All Ears (2013) en voor diverse publieksinteracties met Spin n.a.v. diverse Buda Vista-festivals (in feb 2016 nog met de Lazy Reading Club).

In residentie

04 sep 2016 – 23 sep 2016
Budascoop

On tour

13 okt 2016 – 13 okt 2016
Pact Zollverein Essen (DE)

Blijf op de hoogte

Volg ons!

@kunstencentrumbuda