Cinema, Podium en
Werkplek in Kortrijk

Katerina Andreou (GR/FR)

Katerina Andreou (GR/FR): Zeppelin Bend

In haar onderzoek naar de vrije wil op het podium en het subjectieve karakter ervan, verkent Katerina verschillende lichaamspraktijken en probeert ze nieuwe vaardigheden te benaderen alsof er nieuwe technologieën zijn. Ze blijft leren om te blijven afleren.
Zeppelin Bend, die de naam draagt van een end-to-end verbindingsknoop die werd gebruikt om luchtschepen aan te meren, is een duo. Natali Mandila en Katerina Andreou stellen dansen, acties en geluiden samen die een hardcore discipline en psychedelische verbeelding vereisen. Terwijl ze op zoek zijn naar momenten van vrijheid, proberen ze de realiteit te behouden door zich te concentreren op hun lichaam.

Katerina Andreou (GR/FR)

Katerina Andreou, geboren in Athene, woont en werkt in Frankrijk. Ze maakt dansvoorstellingen, muziek en choreografieën. Ze studeerde zowel af in Rechten op de Universiteit van Athene, als de Staatsschool voor dans in Athene. Nadien studeerde ze ook nog aan CNDC d' Angers in 2011, onder leiding van Emmanuelle Huyhn, Ze werkte in het verleden samen met o.a. DD Dorvillier, Emmanuelle Huynh, Dinis Machado, Lenio Kaklea, Anna Gaiotti, Ana Rita Teodoro, Jocelyn Cottencin. Met haar solo A kind of fierce won ze de prijs Prix Jardin d'Europe in ImpulsTanz Festival in 2016.

In residentie

23 feb 2020 – 06 mrt 2020
Budascoop

Blijf op de hoogte

Volg ons!

@kunstencentrumbuda