Cinema, Podium en
Werkplek in Kortrijk

Katja Dreyer (DE/BE) & Karen Roise Kielland (NO)

Katja Dreyer (DE/BE) & Karen Kielland (NO): Cry Me a River -The quest for the source

In discussies over geloofwaardigheid wordt vaak gepraat over “de bron”, vanuit oorsprong, authenticiteit, waarheid of een waterbron. Het maken van deze voorstelling startte vanuit een expiditie op zee, langs de rivier op zoek naar diens bron. De bron van rivier Styx, vervuld van mythes. Wat betekenen die mythes voor de bevolking die rond deze rivier woont? Veranderen deze verhalen naarmate ze de bron naderen?

Hun eerste voorstelling samen is een exploratie van het concept bron en een fysiek ritueel op podium over deze zoektocht en wat er gebeurt onderweg.

Katja Dreyer (DE/BE) & Karen Roise Kielland (NO)

Katja Dreyer is geboren in Berlijn, studeerde drama (regie en spel) in Nederland en woont sinds 2004 in Brussel. In haar eigen werk probeert ze een licht te werpen op de geschiedenis en de gevolgen ervan door in te zoomen op het persoonlijke leven van gewone mensen. Als performer werkte ze o.a. voor Mette Ingvartsen, Mette Edvardsen, Miet Warlop, Ivana Müller, David Weber-Krebs en Superamas. Ze werkte geregeld in de BUDA-studio’s (b.v. met Ingvartsen of Warlop, of voor haar eigen voorstelling Kroniek). Voor Ophelia comes to Brooklyn – te zien tijdens Almost Summer festival in juni 2018 – werkte Katja samen met Davis Freeman en Dolores Hulan.

De Noorse Karen Røise Kielland werd tijdens haar studie aan de Theaterschool in Amsterdam mede-oprichtster van Blood for Roses. Ze maakte vooral site-specific voorstellingen, maar werkt de laatste tijd ook voor theaters en kunsthuizen. Haar werk is gebaseerd op beeld, met gestileerde bewegingen en tekst. Een terugkerend thema in haar performances is onze complexe relatie tot de natuur.

Het duo stond eerder samen op scène bij een voorstelling van Ivana Müller. Nu werken ze voor het eerst samen aan een voorstelling. 

In residentie

17 nov 2019 – 23 nov 2019
Budatoren

Blijf op de hoogte

Volg ons!

@kunstencentrumbuda