Cinema, Podium en
Werkplek in Kortrijk

Kobe Chielens (BE)

Kobe Chielens / De polen (BE): De Vogels

Moegetergd door corruptie en bureaucratie ontvluchten twee Atheense burgers hun geliefde stad. Vastberaden om een betere plek te vinden, sluit Peisthetairos een verbond met de vogels om tussen hemel en aarde een nieuw rijk te stichten. Maar nog voor de muren goed en wel voltooid zijn, krijgen ze reeds te kampen met onuitgenodigde gasten en misnoegde goden.

Voor deze nieuwe voorstelling gaat De polen aan de slag met De Vogels (414 v. Chr.) van de Griekse blijspeldichter Aristophanes. Lieselotte De Keyzer en Kobe Chielens nodigden hiervoor Sibran Sampers, beeldend kunstenaar en Hans Mortelmans, speler-maker uit. Aan de hand van de oude structuur, de tijdloze thema’s en archetypische figuren in de tekst construeert het viertal hun eigen toneel en spel.

Kobe Chielens (BE)

De polen is een Gents theatergezelschap dat eerder Moore Bacon! (winnaar TAZ#2015), Herberg en The Act of Dying maakte. Voor de nieuwe productie werken Lieselotte De Keyzer en Kobe Chielens samen met beeldend kunstenaar Sibran Sampers en theatermaker Hans Mortelmans. Kobe richtte in 2015 De polen op en speelde mee in al hun voorstellingen.

In residentie

25 aug 2019 – 05 sep 2019
Budatoren

Blijf op de hoogte

Volg ons!

@kunstencentrumbuda