Cinema, Podium en
Werkplek in Kortrijk

Laura Vroom (BE)

Laura Vroom (BE): Clarion (werktitel)

Laura Vroom vertrekt voor haar onderzoek vanuit het werk When Prophecy Fails (Festinger, Riecken, Schachter) Deze studie uit 1956 verklaart het handelen van een groepering die zichzelf ‘The Seekers’ noemt. De ‘Seekers’ geloven dat het einde der tijden nabij is en enkel zij gered zullen worden. Wanneer het voorspelde einde uitblijft, valt de groep niet uiteen. Het geloof in het eigen gelijk groeit juist nog sterker.
In Clarion onderzoekt Laura Vroom de strategieën van ontkenning en het verlangen naar bevestiging. Dit door ze in een theatrale context te plaatsen. Ze benadert deze onderwerpen als een spel, een spel met taal en een spel met het publiek.

Laura Vroom (BE)

Laura Vroom behaalde in 2012 haar Master Drama aan het KASK, Gent. In 2016 creëerde ze de voorstelling Sauerkraut. Op 20 september 2018 ging haar nieuwe voorstelling Langzaam gleed een berg het dal in in
première bij Zuidpool. Samen met Linde Carrijn vormt ze het duo Festoen, die op zoek gaat naar de grenzen van theater/performance/beeldende kunst en muziek.

In residentie

14 okt 2018 – 18 okt 2018
Budatoren

Blijf op de hoogte

Volg ons!

@kunstencentrumbuda