Cinema, Podium en
Werkplek in Kortrijk

Laura Vroom & Mira Bryssinck (BE)

Laura Vroom & Mira Bryssinck (BE): Epithymía (werktitel) – Vooronderzoek

Voor Epithymía laten Mira Bryssinck en Laura Vroom zich inspireren door de film Alps van Yargos Lanthimos en het artikel Rent-A-Family-Industry van Elif Batiman (New York Times, 30 april 2018). Hierin wordt beschreven hoe het in Japan mogelijk is om familieleden, echtgenoten of zelfs bazen in te huren. De ingehuurde acteurs worden vaak deel van het leven van hun klanten en de grenzen tussen spel en realiteit zijn soms troebel. Zo beschrijft Batiman hoe een meisje niet beseft dat haar vader een acteur is terwijl haar echte vader het gezin jaren geleden heeft verlaten. Hoever gaan de acteurs mee in het verhaal van de klanten? Wat is eigenlijk de achterliggende motivatie van deze acteurs? En wat betekent het voor onze onderlinge verhoudingen om intermenselijke relaties te materialiseren?

Laura Vroom & Mira Bryssinck (BE)

Mira Bryssinck is theatermaker en actrice. Ze studeerde in 2016 af aan de drama opleiding van KASK Gent. Mira zoekt als maker steeds de spanning op tussen taal en beeld binnen het menselijke beleven. Ze heeft een voorliefde voor absurd theater dat verbindt en vervreemdt in een steeds wisselende dynamiek.

Laura Vroom behaalde in 2012 haar Master Drama aan het KASK, Gent. In 2016 creëerde ze de voorstelling Sauerkraut en in september 2018 ging haar nieuwe voorstelling Langzaam gleed een berg het dal in in première.
Samen met Linde Carrijn vormt ze het duo Festoen. 

In residentie

21 okt 2018 – 26 okt 2018
Budatoren

Blijf op de hoogte

Volg ons!

@kunstencentrumbuda