Cinema, Podium en
Werkplek in Kortrijk

Milla Koistinen (FI)

Lay your head

Lay your head - Milla Koistinen

Tijdens de residentie in BUDA start Milla Koistinen samen met Jin Lee (KR), Nitsan Margaliot (IL), Eli Cohen (FR) en emeka ene (GB) de eerste onderzoeksfase van een nieuwe creatie Lay your head. Het werk onderzoekt aanraking, tederheid, toestemming om fysiek dichtbij te zijn en iemand dichtbij durven laten komen. Centraal staat de tastzin en het netwerk van neurale structuren in de hersenen. Deze registreren aanrakingen, temperatuur, pijn, lichaamshouding en -beweging.

Er worden verschillende soorten aanrakingen onderzocht: lichte aanraking, tactiele druk en tactiele en haptische perceptie. De materialen in de ruimte en hoe ze tijdens de voorstelling worden gebruikt zullen de zintuigelijke ervaring vormgeven en het publiek op verschillende tastbare manieren laten deelnemen.

Dit project wordt ondersteund door Culture Moves Europe, een project gefinancierd door de Europese Unie.

Milla Koistinen (FI)

De in Berlijn en Helsinki woonachtige Finse choreografe Milla Koistinen studeerde aan de Theateracademie in Helsinki en behaalde een Master in choreografie aan de HZT Berlijn. Herhaling, alledaagse elementen, gebaren, stilte en beweging, orde en chaos, het verschuiven van de echte naar de ingebeelde ruimte, van het herkenbare en alledaagse naar het vreemde en poëtische staan centraal in haar werk.

Ze toert internationaal met haar eigen werk en geeft les in verschillende contexten. In 2020-2024 wordt het werk van Koistinen ondersteund door apap – FEMINIST FUTURES – een project dat medegefinancierd wordt door het Creative Europe Programme van de Europese Unie.

In residentie

22 jan 2024 – 02 feb 2024
Budatoren

Blijf op de hoogte

Volg ons!

@kunstencentrumbuda