Cinema, Podium en
Werkplek in Kortrijk

Léa Drouet (FR/BE)

Léa Drouet (FR/BE): Violences

“We hebben nog nooit zoveel geweld gezien.” De meeste mensen zouden het eens zijn met deze conclusive. Maar welke “zie” is het, en meer precies, naar welke “wereld” verwijst het? In plaats van te zoeken naar de “juiste voorstelling” van het geweld, wil Léa Drouet ons laten werken aan onze visie om ons de dingen anders te laten zien.

Léa Drouet (FR/BE)

Léa Drouet is een regisseuse met een diploma regie aan het Institut National Supérieur des Arts de la Scène de Bruxelles (I.N.S.A.S.), en woont en werkt in Brussel sinds 2010. Haar werk varieert tussen installatie, theater en performance. Ondanks de verschillende stijlen vloeit er een duidelijke interesse in bepaalde vragen doorheen haar werk. Wat is een groep? Wat is de esthetische waarde van deze diverse humane organisaties? Hoe kunnen we dit overbrengen naar de zintuigen, geluid, lichaam en materiaal? Hoe kunnen we deze esthetische ervaringen delen die de verschillende relaties vertalen? 
Ze is eveneens nauw betrokken bij de Brusselse alternatieve muziekscène en werkt dan ook samen met muzikanten. Ze werkt vaak samen met artiesten die meerdere disciplines combineren, zoals acteurs, dansers, performers, beeldend kunstenaars, schrijvers, enz.

In residentie

19 jan 2020 – 30 jan 2020
Budascoop

Blijf op de hoogte

Volg ons!

@kunstencentrumbuda