Cinema, Podium en
Werkplek in Kortrijk

Lea Moro & Mona De Weerdt (CH)

Lea Moro (CH): Sketch of Togetherness

Lea Moro's nieuwe onderzoeksproject Sketch of Togetherness onderzoekt ze ontmoetingen als artistieke project. Lea Moro en Gast X zullen samen een dag spenderen. Een camera volgt de vreemdelingen op hun trip. Wat betekent het om momenten te delen met iemand die je voor het eerst ontmoet? Wat is er nodig om elkaar te leren kennen? Wanneer kennen we iemand? De tijd die ze samen doorbrengen en de gedeelde momenten zullen het materiaal opleveren voor de nieuwe voorstelling: Sketch of Togetherness. Men zou het kunnen opvatten als een verhaal, een situatie, een gebeurtenis, een bijeenkomst. Het kan bestaan uit bekentenissen, hartverscheurende verhalen, een echte misdaad en het dagelijkse leven.

Tijdens haar residentieperiode in BUDA zal Lea de dramaturgische structuur onderzoeken voor deze voorstelling.

The research of „Sketch of Togetherness“ is supported by YAA! – Young Associated Artist Program by Pro Helvetia in cooperation with Tanzhaus Zürich, Stiftung Anne-Marie Schindler, Pro Helvetia and COINCIDENCIA South America.

Lea Moro & Mona De Weerdt (CH)

Lea Moro is een Zwitserse danseres en choreografe, die in Berlijn en Zurich woont. Ze studeerde aan Scuola Teatro Dimitri, the LABAN Centre London en aan de Inter-University Centre for Dance, Berlin.

Mona De Weerdt heeft een master in Theater- en Danswetenschappen en Wereldkunsten. Sinds 2019 werkt ze als dramaturg samen met Lea Moro en andere kunstenaars.

In residentie

25 feb 2018 – 08 mrt 2018
Budatoren

Blijf op de hoogte

Volg ons!

@kunstencentrumbuda