Cinema, Podium en
Werkplek in Kortrijk

l’hommmm (BE)

l’hommmm (BE): Fünf leichte tanzspiele für das neue Materialismus

In BUDA werken ze samen met Bosse Provoost, Kobe Chielens, Lieselotte De Keyser, Benjamin Cools, Seppe Decubber en Loes Carrette aan hun nieuwe voorstelling Fünf leichte tanzspiele für das neue Materialismus. Met deze voorstelling gaan ze verder in de verheerlijking van abstractie en leegte als spelvorm en als opening voor nieuwe verbeeldingen.

Fünf leichte tanzspiele für das neue Materialismus vertelt het verhaal van de taal. Niet de taal die wij spreken (het gecodeerde systeem waarbij we aan een klank een vaste betekenis koppelen), maar een oertaal, een spel, een verbeelding die nog vóór het begrijpen komt. Fünf leichte tanzspiele legt bloot hoe snel taal ontstaat, hoe makkelijk we iets onvatbaar begrijpen, hoe vanzelfsprekend een wereldbeeld zich uittekent.

De voorstelling vertrekt vanuit het filosofische idee dat mensen zelf de scheppers zijn van de realiteit waarin ze leven. De taal, de wiskunde, de wetenschappen zijn geen pogingen om de realiteit te vatten; ze zijn een spel waarin mensen ervaring proberen te ordenen via zelfverzonnen regels. Er is geen logica, er is geen waarheid, er zijn enkele spelen en spelers, regels en de toepassing daarvan.

l’hommmm (BE)

Geert Belpaeme en Mats Van Herreweghe met het collectief l’hommmm op de grens van theater en dans, van kunst en filosofisch experiment.  Gesteund door de School of Arts / KASK Gent werken ze aan het onderzoeksproject Towards a New Materialism. Uit deze zoektocht kwam al Sprachspiel voort, de bejubelde voorstelling waarin Mats en Geert communiceerden met betekenisloze handbewegingen.

In residentie

11 sep 2016 – 24 sep 2016
Budatoren

Blijf op de hoogte

Volg ons!

@kunstencentrumbuda