Cinema, Podium en
Werkplek in Kortrijk

Christine De Smedt (BE), Theo Livesey (UK/BE) en Liza Baliasnaja (LT/BE)

Christine De Smedt (BE), Theo Livesey (UK/BE) en Liza Baliasnaja (LT/BE): L’inconnu #1@Buda

Christine De Smedt nodigde Liza Baliasnaja en Theo Livesey uit voor een onderzoek rond ‘low intensity violence’ in het alledaagse. Met een bijzondere focus op taal, herhaling en het geheugen wordt ‘taal gebruikt als materiaal’ vanuit een choreografische en fysieke benadering. In het onderzoek is de veelheid aan stemmen en de complexiteit in denken over, voelen en bewustzijn van geweld belangrijk. L’inconnu #1@Buda is het eerste blok in een reeks van 4 residenties waarin ze performatieve formats zullen ontwikkelen om hun onderzoek met een publiek te delen.

Christine De Smedt (BE), Theo Livesey (UK/BE) en Liza Baliasnaja (LT/BE)

Christine De Smedt (°1963) werkt binnen het gebied van choreografie, dans en performance. Steeds vertrekkend vanuit een onderzoeksproces, ontwikkelt ze methodologieën voor verschillende performatieve formats. Ze werkte onder meer samen met Meg Stuart, Mårten Spångberg, Mette Edvardsen, Xavier Le Roy, Mette Ingvartsen, Eszter Salamon, Bojana Cvejic, Myriam Van Imschoot. Ze begeleidt artistieke projecten en residenties in de Research and Training Studio in Performing Arts in Brussel.

Theo Livesey (°1995), is een performer en maker in dans, theater en het ‘geschreven woord’. Theo studeerde af in P.A.R.T.S. in 2016 en werkt sindsdien samen met Gisèle Vienne als performer. Hij ontwikkelde eigen werk ‘op het podium en op papier’, en engageerde zich in verschillende samenwerkingsprocessen.

Liza Baliasnaja (°1994) is choreografe en danseres. Ze studeerde dans in P.A.R.T.S. en rondt momenteel haar diploma filosofie af aan de KU Leuven. In de afgelopen jaren hield Liza zich bezig met dans door middel van performance, onderzoek, pedagogiek en creatieve samenwerking.

In residentie

06 sep 2020 – 18 sep 2020
Budatoren

Blijf op de hoogte

Volg ons!

@kunstencentrumbuda