Cinema, Podium en
Werkplek in Kortrijk

Lisa Östberg & Kim Hiorthøy (SE/NO)

Lisa Östberg & Kim Hiorthøy (SE/NO): How and Why, or: One Bad Idea After Another

Ze hebben in de BUDA-studio’s gewerkt aan de opstart van hun derde creatie, met de voorlopige (maar geweldige) titel How and Why, or: One Bad Idea After Another. Die vertrekt van de begrippen abstractie en interpretatie. “Begrijp jij het?” – “Nee, ik niet.”

Lisa Östberg & Kim Hiorthøy (SE/NO)

Het duo Östberg en Hiorthøy staat bekend voor hun vernuftige en filosofische humor waarin ze absurde situaties en dromen vermengen met alledaagse overpeinzingen. Tekst en muziek spelen een even belangrijke rol in hun performances als dans en beweging.

Lisa Östberg is een danseres, scenarioschrijver en regisseur uit Zweden. Ze werkt zowel binnen hedendaagse dans, musical, theater, televisie en film. Kim Hiorthøy is een grafisch ontwerper, muzikant en kunstenaar uit Noorwegen. Hij studeerde ook in Denemarken, New York en aan de bekende School of Dance and Circus (DOCH) in Stockholm. Hij schreef veel muziek voor dansvoorstellingen en bracht verschillende platen uit op zijn eigen label Smalltown Supersound. Eerder creëerden Östberg en Hiorthøy samen al de performance YOU, die ze omschreven als “een documentaire over David Attenborough, een neo-klassiek ballet, een epische mislukking”. Om maar te zeggen: deze makers en performers zijn van vele markten thuis en kunnen zichzelf bijzonder goed relativeren. Ook hun tweede, Black Warrior, was een speelse en uitdagende meta-performance die bij BUDA te zien was tijdens NEXT festival 2015. 

In residentie

15 jan 2017 – 21 jan 2017
Budatoren

Blijf op de hoogte

Volg ons!

@kunstencentrumbuda