Cinema, Podium en
Werkplek in Kortrijk

Lydia Mcglinchey (AU)

Lydia Mcglinchey (AUS/BE) – Swamp of Glamour

Tijdens deze residente zullen Lydia Mcglinchey en Elena Vloeberghen samen werken aan de scenografische aspecten van de performance. De scenografie bestaat uit stukken textiel die worden bedacht en ontwikkeld tegelijk met de performance. Hun focus zal liggen op de productie van atmosfeer en een gevoel van ruimte.

Lydia Mcglinchey (AU)

Lydia Mcglinchey (°1998) werd geboren in Sydney, Australië, van Peruaans-Ierse afkomst. Ze werkt momenteel als performer en maker en woont in Brussel. Lydia is opgeleid in dans/performance, maar ze werkt ook met textiel/vezelkunst.
Lydia’s podiumwerk FERAL was te zien in Theater VIERNULVIER, Kaaitheater en Kunstencentrum BUDA in 2022/23. Momenteel ontwikkelt Lydia een nieuw podiumwerk getiteld MadDoG dat eind 2024 in première zal gaan. Lydia studeerde aan P.A.R.T.S waar ze haar MA in choreografie en dansopleiding behaalde. Lydia werkte samen met Alix Eynaudi aan haar project Noa+Snow. Ze werkt samen met Simon Van Schuylenbergh aan zijn project Ne Mosquito Pas en is co-onderzoeker voor het aankomende werk Dark Habits. Daarnaast speelde ze in The Honey House van Nathan Ooms en treedt ze momenteel op voor Mischa Goldberg en Rosie Sommers in het Duitse Staatstheater.

In residentie

11 apr 2021 – 15 apr 2021
Budascoop

Blijf op de hoogte

Volg ons!

@kunstencentrumbuda