Cinema, Podium en
Werkplek in Kortrijk

Maeva Cunci & Dominique Gilliot (FR)

Maeva Cunci en Dominique Gilliot (FR): La Représentation de trop (The one performance too many)

Ze werken nu voor het eerst in Kortrijk en maken in de BUDA-studio’s met Flore Cunci een Engelse versie van La Représentation de trop (The one performance too many), een kaleidoscopische ‘kunst-show-happening’ vol poëzie, beweging, muziek, installaties en veel zin voor ten top gedreven amateurkunsten. Een patchwork van referenties, gaande van middeleeuwse epische dichtkunst over ruimtelijke meetkunde tot een onderwaterwereld-inkijk, van Bill Murray over Vasco de Gama tot de huidige snorren-rage. Yep! Metafysica kan best grappig zijn!

Maeva Cunci & Dominique Gilliot (FR)

Maeva Cunci (°79) werkte als danser, assistent en kostuumontwerper bij diverse choreografen. Ze is lid van de queer girl’s band Les Vraoums en nam deel aan het schoolproject van Boris Charmatz. Ze zet haar hele kennen en kunnen in om ‘performance’ op zijn breedst te beoefenen, in een amalgaam van collectieve of collaboratieve projecten. Sinds 2010 werkt ze samen met Dominique Gilliot (°75). Dominique studeerde Engelse literatuur en vervolgens Schone kunsten in Parijs en Lyon. 

Danseres en choreografe Maeva Cunci en performer, muzikante en poëtisch wezen Dominique Gilliot werken sinds 2010 samen. Ze verklaren hun liefde voor een soort van amateurisme dat alles mogelijk maakt. Hun werk is veellagig en verbindt hedendaagse kunsttentoonstellingen met specifieke ‘instrumenten’ uit de levende kunsten. 

In residentie

18 nov 2014 – 13 dec 2014
Budatoren

Blijf op de hoogte

Volg ons!

@kunstencentrumbuda