Cinema, Podium en
Werkplek in Kortrijk

Maeva Cunci & Dominique Gilliot (FR)

Maeva Cunci en Dominique Gilliot (FR): Un Lapin Un Rideau

Voorheen waren ze bij BUDA Kortrijk aan de slag voor hun theater-dans-muziek-objectenvoorstelling La Représentation de trop. Nu zijn ze in de theaterzaal aan het werk aan hun nieuwe productie Un Lapin Un Rideau (Een Konijn Een Gordijn).

Cunci & Gilliot:

Un Lapin Un Rideau (Een Konijn Een Gordijn) is de titel waaronder we het komende jaar werken aan een performance-object met meerdere interpretatiemogelijkheden en bestaande uit diverse materialen, waarbij we het publiek uitnodigen er doorheen te struinen. We vragen ze om het pad volgen, bescheiden, met open geest, waar de wind ons heenbrengt, met slechts één ‘gids’ op scene die met moeite zelf weet where the f**k we heen moeten, en wiens linker veter voortdurend loskomt, die regelmatig over wortels valt, maar niettemin, moedig, het kostuum aantrekt. Er zijn nog kostuums, momenteel. Alleen natuur. Come as you are.

Het uiteindelijke doel zou kunnen totale disoriëntatie zijn, en beslissen om een vuur te maken, één uur lang hout te verzamelen, bijna twee uur om een vonk te krijgen, en drie uur om verhalen te vertellen…”

Maeva Cunci & Dominique Gilliot (FR)

Maeva Cunci (°79) werkte als danser, assistent en kostuumontwerper bij diverse choreografen. Ze is lid van de queer girl’s band Les Vraoums en nam deel aan het schoolproject van Boris Charmatz. Ze zet haar hele kennen en kunnen in om ‘performance’ op zijn breedst te beoefenen, in een amalgaam van collectieve of collaboratieve projecten. Sinds 2010 werkt ze samen met Dominique Gilliot (°75). Dominique studeerde Engelse literatuur en vervolgens Schone kunsten in Parijs en Lyon. 

Danseres en choreografe Maeva Cunci en performer, muzikante en poëtisch wezen Dominique Gilliot werken sinds 2010 samen. Ze verklaren hun liefde voor een soort van amateurisme dat alles mogelijk maakt. Hun werk is veellagig en verbindt hedendaagse kunsttentoonstellingen met specifieke ‘instrumenten’ uit de levende kunsten. 

In residentie

16 jun 2016 – 27 jun 2016
Budascoop

Blijf op de hoogte

Volg ons!

@kunstencentrumbuda