Cinema, Podium en
Werkplek in Kortrijk

Cuqui Jerez & Óscar Bueno (ES)

Magical and Elastic

cuqui jerez

Magical and Elastic is een performatief project van Cuqui Jerez gemaakt in samenwerking met Óscar Bueno (muzikant en performance kunstenaar), Javi Cruz (beeldend en performance kunstenaar), Cecile Brousse (danser en choreograaf), Anto Rodríguez (zanger en performance kunstenaar) en Gilles Gentner (lichtontwerper). Het creatieproces vindt nu plaats en de première zal plaatsvinden in februari 2022 in Centro Conde Duque, Madrid. In BUDA zullen ze een technische residentie doen voor de laatste fase van de creatie.

Magical and Elastic is een musical, of een gedeconstrueerde musical, of een anti-musical die verkent hoe geluid, beweging en beeld samenwerken.

Cuqui Jerez & Óscar Bueno (ES)

Cuqui Jerez
Cuqui Jerez is kunstenaar, choreograaf en performer. Nadat ze in de jaren negentig als danseres en performer met verschillende choreografen in Europa werkte, begon ze in 2001 haar choreografisch werk te ontwikkelen. Sindsdien heeft ze voorstellingen gecreëerd die op talrijke festivals in Europa, de VS en Latijns-Amerika te zien waren. Haar hoofdactiviteit is creatie, maar ze neemt ook deel aan verschillende onderzoeks-, curator-, onderwijs- en publicatieprojecten. Ze maakt deel uit van het collectief Dorothy Michaels – Bureau voor artistieke productie en onderzoek.
www.cuquijerez.com
www.dorothymichaels.es

Óscar Bueno
De praktijk van Óscar Bueno beweegt zich non-stop tussen het muzikale, het choreografische en het visuele, op een min of meer vooropgezette manier. Hij is auteur maar begeleidt ook processen van andere kunstenaars. Hij heeft zijn werk en samenwerkingen gepresenteerd in ruimtes als: Mercat de les Flors, Teatros del Canal, Centro Conde Duque, BUDA, Kaai theater, farº festival, La Casa Encendida, MACBA, CA2M, Museo Reina Sofía, Matadero Madrid, Tanzquartirer, PNEU, etc. Hij maakt deel uit van het collectieve project Dorothy Michaels – Bureau voor artistieke productie en onderzoek.
www.osburo.com
www.dorothymichaels.es

In residentie

10 jan 2022 – 22 jan 2022
Budascoop

On tour

25 feb 2022 – 26 jan 2022
Kaaitheater, Brussel

Blijf op de hoogte

Volg ons!

@kunstencentrumbuda