Cinema, Podium en
Werkplek in Kortrijk

Maija Hirvanen (FI)

Maija Hirvanen (FI): Magic and Despair

Haar nieuwe voorstelling Magic and Despair spoort niet zo voor de hand liggende kanten van empathie aan. Een van de vertrekpunten van de voorstelling is een herkenning, dat de vaardigheden van collectieve verbeelding en het vermogen om gevoelens van verdriet en wanhoop onder ogen te zien, beide een centrale rol spelen bij de vorming van empathie.
In de voorstelling kijkt het publiek naar een andere persoon – die terugkijkt. Magic and Despair werkt rond het potentieel van deze situatie. De voorstelling speelt en onderzoekt ook empathie voor andere dieren, wezens en levensvormen. De dramaturgie van het stuk, zoals typerend voor het werk van Hirvanen, is episodisch en opgebouwd door middel van associaties.

Maija Hirvanen (FI)

Choreografe Maija Hirvanen, gebaseerd in Helsinki, behaalde een Bachelor in interdisciplinaire podiumkunsten (Turku Art Academy & Dartington College of Arts/Performance Writing) en Master in Beeldende cultuur (Aalto University). Van 2013 tot 2015 was ze huischoreografe in Zodiak – Center for New Dance. Van 2019 tot 2023 wordt Maija ondersteund door Arts Promotion Centre Finland. Maija's interesses variëren van de relatie tussen kunst en verschillende geloofssystemen, samenwerkingsprocessen binnen culturele praktijken en performance als collectief geheugen tot mechanismen van herscholing. Haar werk werd getoond in theaters, openbare ruimtes en galeries.
 

In residentie

03 mrt 2019 – 15 mrt 2019
Budatoren

Blijf op de hoogte

Volg ons!

@kunstencentrumbuda