Cinema, Podium en
Werkplek in Kortrijk

Groupe Pluton

Groupe Pluton: Bright Days

Het kunstenaarscollectief komt verder werken aan hun eerste voorstelling Bright Days in aanloop van de première op End of Winter festival. Deze creatie is geïnspireerd op een citaat van Kafka: “We zijn verbannen uit het Paradijs, maar toch is het niet vernietigd. Deze verbanning is op een bepaalde manier fortuinlijk, want als we niet waren verbannen, dan zou het paradijs vernietigd zijn”.

Info & tickets voor de voorstelling vind je hier.

Groupe Pluton

Groupe Pluton is een kunstenaarscollectief van Manah Depauw, Anna Calsina Forrellad, Caroline Godart, Nathan Jardin, Jan Maertens en Quentin Manfroy. 

Anna Calsina Forrellad woont sinds 2008 in Brussel waar ze samenwerkte met artiesten zoals Bruno Caverna en Carlos Pez, Lisi Estarás (Les Ballets C de la B), een cocreatie met Sabina Sclarlat, Boris Gibé, Camille Boitel, James Thierrée, een solo door Claire Ruffin en enkele kortfilms met Murielle Felix. Ze danst in Monkey Mind van Lisi Estaras en When the dogs assailed their masters van Rootlessroot. 

Manah Depauw leeft en werkt in Brussel. Ze studeerde Dramatische Kunsten in Luik, maakte voorstellingen en een radioshow met erotisch-scatologische verhalen, speelde als actrice o.a. bij KVS, Ontroerend Goed en Kris Verdonck en werkte samen met diverse artiesten. Ze creëerde in de BUDA-studio’s de voorbije jaren Johnson & Johnson (2009, geselecteerd voor Het Theaterfestival), EdenCentral (2010), het in situ-project Animal Brains (2012) voor Kortrijk Congé, King Dom (2013) en in het kader van BUDA VISTA #6 / We Love Radio maakte ze met Quentin Manfroy Ne prenez plus l'ascenceur, prenez le pouvoir.

Nathan Jardin uit Antwerpen studeerde dans en theater, en vervolgde zijn studies aan P.A.R.T.S in Brussel en SEAD Salzburg. Hij toert als performer en dansleraar binnen Europa. 

Quentin Manfroy studeerde dwarsfluit aan het conservatorium in Brussel en improvisatie bij Fabrizio Cassol. Hij werkt in uiteenlopende constellaties, zowel met klassieke muzikanten als voor traditionele muziek. Hij is ook regelmatig gastdocent in conservatoria. 

Jan Maertens werkt voornamelijk als lichtontwerper binnen de internationale podiumkunsten. Hij maakte reeds lichtplannen voor Meg Stuart, Arco Renz, Philipp Gehmacher, Claire Croizé, iAn Kaler… 

Caroline Godart is dramaturg, auteur en professor, wonend in Brussel. Ze behaalde haar PhD in Comparative Literature and Cinema Studies aan Rutgers University (USA). Ze werkt samen met verschillende kunstenaars, zowel binnen podium- als beeldende kunsten. 

In residentie

27 jan 2019 – 01 feb 2019
Budascoop

On tour

19 feb 2019 – 19 feb 2019
End of Winter Festival (BUDA)

Blijf op de hoogte

Volg ons!

@kunstencentrumbuda