Cinema, Podium en
Werkplek in Kortrijk

Maria Jerez (ES)

Maria Jerez (ES): BLOB

Het stuk dat Maria momenteel binnen het project What is Third ontwikkelt heet BLOB. Daarin kijkt ze hoe de ontmoeting tussen twee een derde iets kan laten ontstaan, een derde dimensie, iets dat er voorheen nog niet was, en dat plots en onbedoeld ‘opstaat’.

Maria Jerez (ES)

De Spaanse Maria Jerez (° Madrid, 1978) is actief in heel Europe. Haar werk bevindt zich op de grenzen van choreografie, theater, cinema en architectuur. Haar grootste interesses: ‘veelsoortigheid’ en ‘grenzen’. Ze werkte o.a. samen met Cristina Blanco, Cuqui Jerez, Jerôme Bel, Gary Stevens en Juan Domínguez – met wie ze het Living Room Festival in Madrid co-organiseerde.

Ze is een regelmatige resident bij BUDA Kortrijk. In 2014 creëerde ze in de BUDA-studio’s Ba-Deedly-Deedly-Deedly-Dum Ba-Boop-Be-Doop!, een live gezongen soundtrack die in première ging op Buda Vista #4 (maart ’14). In 2015 maakte ze in Budatoren als haar alter ego Alma de Rimel het heerlijke Blinking a scream, een beeldend concert dat te zien en te horen was op Buda Vista #6 (februari ’15). En in 2016 stond ze op Buda Vista met het raadselachtige Blob

What is Third is een langlopend project dat de voorwaarden en omstandigheden waarin een stuk gemaakt wordt, verandert en de bronnen van het werkproces deelt. De ontmoeting met 2, 3, 4 of 100 mensen en referenties is daarbij het hoofddoel. In dit project wordt ‘een boek lezen’ plots ‘een leesgroep’, of ‘een film kijken’ ‘een cinema club’. En ‘een gesprek voeren met een vriend over individuele artistieke processen’ wordt ‘een parallelle residentie’ om nieuwe input en onverwachte ontmoetingen te creëren, en is tegelijk dus een productie ‘under construction’.

Maria gaat naar school was een project i.k.v. What's the Matter with School, waarbij Maria Nederlands aangeleerd kreeg door kinderen (6-9jaar) van Buurtschool V-tex. 

In residentie

11 feb 2016 – 26 feb 2016
Budatoren

On tour

25 feb 2016 – 25 feb 2016
Budatoren ikv BUDA VISTA

Blijf op de hoogte

Volg ons!

@kunstencentrumbuda