Cinema, Podium en
Werkplek in Kortrijk

Maria Jerez (ES)

Maria Jerez (ES): Blinking a scream

De Spaanse Maria Jerez (° Madrid, 1978) is actief in heel Europe. Haar werk bevindt zich op de grenzen van choreografie, theater, cinema en architectuur. Haar grootste interesse: ‘veelsoortigheid’. Ze werkte o.a. samen met Cristina Blanco, Cuqui Jerez, Jerôme Bel, Gary Stevens en Juan Domínguez – met wie ze het Living Room Festival in Madrid co-organiseerde.

In Kortrijk waren eerder o.a. haar voorstelling The Perfect Alibi en kortfilm The Movie te zien. Vorig jaar creëerde ze in de BUDA-studio’s Ba-Deedly-Deedly-Deedly-Dum Ba-Boop-Be-Doop!, een live gezongen soundtrack die in première ging op Buda Vista #4 (maart ’14).

Maria Jerez (ES)

De Spaanse Maria Jerez (° Madrid, 1978) is actief in heel Europe. Haar werk bevindt zich op de grenzen van choreografie, theater, cinema en architectuur. Haar grootste interesses: ‘veelsoortigheid’ en ‘grenzen’. Ze werkte o.a. samen met Cristina Blanco, Cuqui Jerez, Jerôme Bel, Gary Stevens en Juan Domínguez – met wie ze het Living Room Festival in Madrid co-organiseerde.

Ze is een regelmatige resident bij BUDA Kortrijk. In 2014 creëerde ze in de BUDA-studio’s Ba-Deedly-Deedly-Deedly-Dum Ba-Boop-Be-Doop!, een live gezongen soundtrack die in première ging op Buda Vista #4 (maart ’14). In 2015 maakte ze in Budatoren als haar alter ego Alma de Rimel het heerlijke Blinking a scream, een beeldend concert dat te zien en te horen was op Buda Vista #6 (februari ’15). En in 2016 stond ze op Buda Vista met het raadselachtige Blob

What is Third is een langlopend project dat de voorwaarden en omstandigheden waarin een stuk gemaakt wordt, verandert en de bronnen van het werkproces deelt. De ontmoeting met 2, 3, 4 of 100 mensen en referenties is daarbij het hoofddoel. In dit project wordt ‘een boek lezen’ plots ‘een leesgroep’, of ‘een film kijken’ ‘een cinema club’. En ‘een gesprek voeren met een vriend over individuele artistieke processen’ wordt ‘een parallelle residentie’ om nieuwe input en onverwachte ontmoetingen te creëren, en is tegelijk dus een productie ‘under construction’.

Maria gaat naar school was een project i.k.v. What's the Matter with School, waarbij Maria Nederlands aangeleerd kreeg door kinderen (6-9jaar) van Buurtschool V-tex. 

In residentie

08 feb 2015 – 28 feb 2015
Budatoren

Blijf op de hoogte

Volg ons!

@kunstencentrumbuda