Cinema, Podium en
Werkplek in Kortrijk

Marion Blondeau (FR) & Ahmed Ayed (TN/BE)

Marion Blondeau (FR) & Ahmed Ayed (TN/BE): Lilith

Deze residentie wordt een onderzoeks- en repetitieperiode rond de creatie Lilith, een meeslepende voorstelling op het kruispunt van dans, beeldende kunst en geluid. In een vraagstelling over de domesticatie van de vrouwelijke seksualiteit stelt Lilith een ritueel voor van “de-possession”, een afdaling in de intimiteiten van het lichaam, naar een archaïsche en naar verluidt gevaarlijke seksuele energie, waarbij de grenzen van het verwachte vrouwelijke lichaam worden verlegd.

Marion Blondeau (FR) & Ahmed Ayed (TN/BE)

Marion Blondeau verkent de kwestie van vrouwelijke lichamen en stemmen in onze hedendaagse samenlevingen, door haar onderzoeksveld te verbreden naar de landen van het Middellandse Zeegebied en Afrika. Ze is ook een performer voor Phia Ménard, een pedagoog en ze doet samen met Florence Augendre een onderzoek in de praktijk van de fasciapulsologie toegepast op de dansbeweging.

Ahmed Ayed is opgeleid als acteur aan het Institut des Arts de Diffusion in België. Geleid door zijn verlangen om verschillende werelden te creëren, heeft hij met zijn voorstellingen ALICE en Rigor Mortis speeltechnieken en een uniek visueel universum ontwikkeld. Hij heeft ook verschillende muziekvideo's geregisseerd voor internationale artiesten zoals Ghoula, Mettani, Ammar 808, Emel Mathlouthi, Jawhar en Zäy.

In residentie

31 jan 2021 – 04 feb 2021
Budatoren

Blijf op de hoogte

Volg ons!

@kunstencentrumbuda