Cinema, Podium en
Werkplek in Kortrijk

Markéta Magidová & Tereza Indráková (CZ)

Markéta Magidová & Tereza Indráková (CZ): Fingers Crossed

Tijdens hun eerste residentie bij kunstencentrum BUDA creëren ze Fingers Crossed, een korte dansfilm met focus op het antropologishe, culturele en communicatieve perspectief van ‘de wereld van gesticulaties’. Fingers Crossed onderzoekt o.a. (de precisie van) gebaren in verschillende machtspelletjes en in multiculturele situaties, én als het subjectieve ervan.

Markéta Magidová & Tereza Indráková (CZ)

De Tjechische multimediakunstenares Markéta Magidová (°84) werkt met film, literatuur en ruimte en analyseert hedendaagse verre-afstand-communicatie, de relatie tussen rationaliteit en verbeelding en de verbinding tussen het virtuele en het reële. Haar werk is geregeld te zien op literatuur-, film- en beeldende kunstfestivals. Ze publiceerde twee conceptuele boeken en had 20 solotentoonstellingen in Tjechië en de Slowaakse Republiek en nam deel aan tal van international groepstentoonstellingen.

De Tjechische danseres Tereza Indráková (°78) studeerde choreografie en danspedagogie aan de Academie van Praag.  Als twintiger speelde ze 10 jaar lang in het Batsheva Ensemble (o.l.v. Ohad Nahari) in Israel. Van 2006 tot 2009 werkte ze bij het Continuo Theatre in Malovice (o.l.v. Pavel Štourač). Haar interesse in film en nieuwe media resulteerde in Drawing in Motion (2013, die nieuwe media met dans verbond), Do not disturb! (2011, een film die ontstond uit een workshop met David Hinton) en Between the Heaven and the Earth (2001, een film in regie van Ctibor Turba). Ze creëerde een choreografie voor de opera: Fairy Queen (2012, Festival Smetanova Litomyšl) and werkte als onanfhankelijk danser in projecten met choreografen als o.a. Petr Tyc, Victoria Marks (UK), Ioana Mona Popovici (ROM), Jan Kodet en Nir de Volf (IZR).

In residentie

26 apr 2015 – 09 mei 2015
Budatoren

Blijf op de hoogte

Volg ons!

@kunstencentrumbuda