Cinema, Podium en
Werkplek in Kortrijk

Mette Ingvartsen (DK/BE)

Mette Ingvartsen (DK): 7 pleasures

Nu werkt ze bij BUDA aan haar nieuwe productie 7 pleasures, waarin 12 naakte lichamen samen smelten in één lange sensuele beweging, gaandeweg hun grenzen verliezen en verrassende constellaties vormen met de voorwerpen die hen omringen.

Ze laat zich hiervoor omringen met veel en Schoon Volk, waaronder BUDA-gekenden Katja Dreyer, Dolores Hulan, Hagar Tenenbaum, de geweldige lichtontwerpster Minna Tiikkainen en componist Peter Lenaerts.

Mette Ingvartsen (DK/BE)

De Deens-Brusselse choreografe en danseres Mette Ingvartsen timmert sedert 2002 aan een oeuvre van choreografieën, performances en ‘levende installaties' die zowel conceptueel als heel fysiek zijn. In 2011 werkte ze bij BUDA met Guillem Mont del Palol aan All the Way Out There, ‘een performance van extremen'. Een jaar later creëerde ze hier The Artificial Nature Project een indrukwekkende ‘choreografie voor goudsnippers’ die in première ging als openingsvoorstelling voor NEXT 2012. Maart 2014 werkte ze in Kortrijk aan The Red Archive, een gidsbeurt door haar persoonlijk archief van seksuele referenties tijdens Buda Vista #4. Dat onderzoek resulteerde uiteindelijk in 69 positions. In 2015 creëerde ze bij BUDA 7 pleasures, in 2017 To come (extended) en 21 pornographies en in 2019 Moving in Concert. Al deze voorstellingen waren te zien in het kader van NEXT.

 

website: www.metteingvartsen.net 

In residentie

31 mei 2015 – 14 jun 2015
Budascoop

On tour

26 nov 2015 – 27 nov 2015
BUDA, ikv NEXT Festival

Blijf op de hoogte

Volg ons!

@kunstencentrumbuda