Cinema, Podium en
Werkplek in Kortrijk

Michele Rizzo (IT)

Michele Rizzo (IT): DEPOSITION

Michele Rizzo was eerder in onderzoeksresidentie, waarbij hij de transformatie van het lichaam onderzocht. Hij werkte vervolgens verder aan een bewegingsonderzoek waarin de toestandsverandering van vluchtig en ongrijpbaar naar vast en materieel centraal staat. Via verschillende tactieken wil hij tot een serie oefeningen of types bewegingsmateriaal komen die allen ditzelfde concept van transformatie benaderen en interpreteren.

Deze laatste residentie vindt plaats in aanloop van de première op End of Winter festival op 20.02 in BUDA. Tickets en info vind je hier.

Michele Rizzo (IT)

Michele Rizzo (°1984, Italië) studeerde af in 2011 aan de School for New Dance Development in Amsterdam (SNDO). Daar is hij momenteel gastdocent choreografie en bewegingsonderzoek. In 2015 studeerde hij af aan het Sandberg Instituut Amsterdam in het Dirty Art Department Master-programma voor beeldende kunsten. Hij creëert performances met een grote visuele impact die elementen van beeldhouwkunst, dans en theater laten samensmelten. Hoewel al zijn werken verenigd worden door een bijzondere interesse in de poëzie van transformatie, wording en transcendentie, mondt deze multidisciplinaire aanpak vaak uit in heel uiteenlopende performances, zoals HIGHER (2015) en Spacewalk (2017)

In residentie

10 feb 2019 – 19 feb 2019
Budascoop

On tour

19 feb 2019 – 19 feb 2019
BUDA, ikv End of Winter festival

Blijf op de hoogte

Volg ons!

@kunstencentrumbuda