Cinema, Podium en
Werkplek in Kortrijk

Michiel Reynaert (BE) & Brune Campos (FR/BE)

Michiel Reynaert (BE) & Brune Campos (FR/BE): Habitacle / Logistic (werktitel)

Brune Campos en Michiel Reynaert geven een theatrale vorm aan de vraag: “Wat doen we met onze habitat?” Ze zetten een bouwplaats op het podium, een mise-en-scène van de gebaren en het gevoel voor logistiek van het bouwvak. De actie van het bouwen, belichaamd door twee performers-beeldende kunstenaars wordt een choreografie. Deze gaat op zijn beurt interageren met een soundtrack die is samengesteld uit interviews met mensen die zich op verscheidene wijzen in de stedelijke habitat engageren: hoe nemen zijn het woord in het debat over de toekomst van hun habitat?

Michiel Reynaert (BE) & Brune Campos (FR/BE)

Waar vandaag de ontmoeting tussen kennisdomeinen als kunsten en wetenschappen als vanzelfsprekend wordt beschouwd, probeert Michiel Reynaert (BE) de veronderstellingen van gezagshouding in twijfel te trekken die elk en hun alliantie innemen. De belangrijkste momenten aan het begin van deze reis zijn zijn onderzoek in wiskunde toegepast op kunstmatige intelligentie en een opleiding in hedendaagse dans. Verscheidene artiesten hebben zijn vaardigheden als uitvoerend kunstenaar ingezet: Sarah Van Lamsweerde, Eleni Kamma, Brune Campos, Nina De Angelis, Ulla von Brandenburg, Sara Manente, Marcos Simoes, Aitana Cordero, Pierre Rubio, Ayelen Parolin, Eleanor Bauer, João Fiadeiro.

Brune Campos (BE/FR) haar artistieke carrière begon in Montpellier, en in Toulouse in twee circusscholen, als trapezekunstenaar en als clown. Daarna heeft ze zichzelf omgeleid door een opleiding hedendaagse dans aan het CDC de Toulouse. Ze leidt sinds 2007 haar eigen creatieve werk en ze studeerde af met een masterdiploma met grote onderscheiding in de optie “Kunst in de openbare ruimte” in 2015. Gevormd door aanzienlijke ervaring en scholing in podiumkunst, kiest ze er vandaag voor om haar werk te beschrijven met de termen performer, muzikant en beeldend kunstenaar.

In residentie

20 sep 2020 – 02 okt 2020
Budatoren

Blijf op de hoogte

Volg ons!

@kunstencentrumbuda