Cinema, Podium en
Werkplek in Kortrijk

AFTERIMAGE (NL, DE, DK, FI)

AFTERIMAGE, a choreography for light

AFTERIMAGE is een installatie-performance, die bevraagt wat een huidige choreografie kan zijn door beweging te creëren door licht en geluid. De afwezigheid van een performer maakt dit werk uniek als performance. Het wordt als het ware een choreografie voor licht. De focus van de artiesten ligt op de herinnering van beeld nadat het verdwenen is.

gecreëerd door videoartist Susanna Brenner (DE, NL), videoartist Helle Lyshøj (DK, NL), lighting designer Minna Tiikkainen (FIN, NL), producer Marta Pisco (PT, NL)

AFTERIMAGE (NL, DE, DK, FI)

AFTERIMAGE is een doorlopende samenwerking tussen drie beeldende kunstenaars die een carrière in de podiumkunsten delen. 

Minna Tiikainen (FI, NL) studeerde af in lichtontwerp en Schone Kunsten. Ze woont en werkt in Amsterdam en is vooral actief binnen de hedendaagse podiumkunsten. Ze was betrokken bij diverse installatie-performances, hedendaagse muziekfestival en ontwierp lichtplannen voor tentoonstellingen en architectuur. Haar lichtontwerpen halen hun kracht uit een minimalistische en conceptuele benadering die in sterke mate de hele voorstelling mee bepaalt. 

Susanna Brenner (DE, NL) behaalde na haar studies juweelontwerp een BA en MA in Beeldende kunst in Groot-Brittannië en Nederland. Haar werk is multidisciplinair met een focus op video. Voor Afterimage creëerde ze eveneens de soundscape.

Helle Lyshøj (DK, NL) behaalde een BA op de Design School Kolding Denmark, en BA Beeldende Kunst aan de Rietveld Academy, Amsterdam. Ze creëert video design en video scenografie voor dans, theater, opera en performance. 

In residentie

08 apr 2018 – 14 apr 2018
Budascoop

Blijf op de hoogte

Volg ons!

@kunstencentrumbuda