Cinema, Podium en
Werkplek in Kortrijk

Miriam Jakob (DE)

Miriam Jakob (DE): In The Shadow Of Man

Tijdens haar (eerste) residentie in BUDA onderzoekt ze of de cameratechnieken die Robert Bresson beschreef in zijn Notes on the cinematographer ook toepasbaar zijn in podiumvoorstellingen.

In aanloop van haar toekomstige productie In The Shadow Of Man focust ze op gorilla’s in gevangenschap en op verhalen van mensen die zich nauw verbonden voelen met onze harige neven.

Samen met Varinia Canto Vila (dans & performance), Felix Classen (geluid & dramaturgie) en Daniel Kötter (video), deconstrueert én (her)assembleert Miriam verhaalelementen, beweging, video en audio. De blik van de camera is gelinkt aan de blik van de dieren, zeker in de films van Bresson. Beschrijvingen van relaties tussen mensen en apen worden gebruikt als input voor een experimentele, installatieve narratie over verschil en gelijkheid.

Miriam Jakob (DE)

Antropologe, choreografe en performster Miraim Jakob (Berlijn) focust in haar werk op de interface tussen wetenschap en fictie. Voorstelingen maken van antropologische problemen plots poëtisch materiaal.

In residentie

02 jul 2017 – 13 jul 2017
Budatoren

Blijf op de hoogte

Volg ons!

@kunstencentrumbuda