Cinema, Podium en
Werkplek in Kortrijk

Myriam Van Imschoot (BE)

Myriam Van Imschoot (BE): What Nature Says

De wereld is naar de haaien en de vogels verspreiden het nieuws! Zo ging het ook in oude dierenfabels. En bij Aristophanes en Walt Disney. Wat vertelt de natuur ons? Myriam Van Imschoot zoekt een antwoord in oude folkmuziek waarin mensen natuurlijke klanken nabootsen. Maar toen zij buiten rondliep, hoorde zij vogels die ‘menselijke’ klanken in hun gezang hadden opgenomen, zoals kettingzagen van houthakkers. In natuurdocumentaires van David Attenborough vond zij nog andere voorbeelden van vogels die klinken als ringtones, grasmaaiers en autoalarmen. Het is tegelijkertijd hilarisch en verontrustend. De dunne scheidingslijn tussen natuur en cultuur verdwijnt. Je gelooft je oren niet!

CREDITS

Concept en regie: Myriam Van Imschoot / Geluidsinstallatie: Fabrice Moinet en Myriam Van Imschoot / Performance en co-creatie: Jean-Baptiste Veyret-Logerias, Anne Laure Pigache, Simon Mayer, Jakob Ampe, Mat Pogo / Licht: Kaaitheater / Productie: Hiros / Co-productie: Kunstencentrum BUDA, Kaaitheater, Pianofabriek / In samenwerking met: Campo, Pact Zollverein / Met steun van: De Vlaamse Gemeenschap

Myriam Van Imschoot (BE)

Myriam Van Imschoot maakt performances en creëert geluidspoëzie, vocale stukken, video- en geluidsinstallaties. Ze maakt werk voor specifieke openbare ruimtes, zowel stedelijke als landelijke. Momenteel exploreert ze ‘nieuwe polyfonieën’ en de sociale en politieke implicaties hiervan. Van Imschoot wordt regelmatig gevraagd voor stemworkshops of workshops over klankpoëzie met Marcus Bergner.

In residentie

31 jan 2015 – 25 feb 2015
Budascoop

On tour

25 feb 2015 – 25 feb 2015
Buda Vista#6- We Love Radio

Blijf op de hoogte

Volg ons!

@kunstencentrumbuda