Cinema, Podium en
Werkplek in Kortrijk

Myriam Van Imschoot en Christine De Smedt (BE)

Myriam Van Imschoot en Christine De Smedt (BE): Splash!

Performance-kunstenares Myriam Van Imschoot en choreografe Christine De Smedt starten een onderzoek naar het zwembad en de daar aanwezige routines en praktijken met het oog op het ontwikkelen van een participatieve voorstelling. Tijdens hun vorige residentie bezochten ze verschillende zwembaden en praten ze met verschillende actoren actief in het zwembad (beheer, sportverenigingen, zwemmers en andere liefhebbers van het water).

In december werken ze de voorstelling af in het Mimosazwembad, met 54 participanten, zowel recreatieve zwemmers als zwemmers in clubverband. De artistieke medewerkers Keren Kraizer, Louis Nam Le Van Ho, Elli Vassalou, Liza Baliasnaja komen mee in residentie.De voorstelling vindt plaats op 22 en 23 december. info & reservatie kan hier.

Myriam Van Imschoot en Christine De Smedt (BE)

Myriam Van Imschoot (1969) is een Brusselse performance-kunstenares die sinds 2006 in verschillende media werkt, met veel aandacht voor de stem. Haar werk wordt gesteund door Pianofabriek, Kaaitheater, Campo, BUDA en komt nationaal en internationaal tot stand. What Nature Says (uitgeroepen tot een van de beste voorstellingen in 2015 door Esiystys) betekende haar internationale doorbraak. Deze voorstelling was in BUDA te zien tijdens BudaVista#6 – We Love Radio (2015) en daarin imiteren 5 vocalisten, afkomstig uit pop, noise en andere vocale genres met hun stem de klanken van natuurgebieden in crisis. Daarnaast werkte ze  ook al met folklore, met name jodelen. Met Christine De Smedt werkte ze eerder al samen voor haar debuut-voorstelling Pick up Voices (2007) en de Summer Intensive SI (2010).

Christine De Smedt (1963) haar artistiek werk situeert zich tussen dans/performance, choreografie en coördineren, organiseren en cureren van artistieke projecten. Naast solo-werk, maakte ze van 1991 tot 2012 deel uit van de compagnie les ballets c. de la b., werkte voor verschillende jaren samen met Meg Stuart – Damaged Goods (1995-1999) en ook met Mårten Spångberg, Mette Edvardsen, Philipp Gehmacher, Vladimir Miller, Jan Ritsema, Myriam Van Imschoot, Xavier Le Roy, en vele andere. In 2014 presenteerde ze samen met Bojana Cvejic ‘spatial confessions’ in de Turbine Hall in Tade Modern. 

In residentie

02 dec 2018 – 22 dec 2018
Mimosazwembad

On tour

21 dec 2018 – 22 dec 2018
Mimosazwembad Kortrijk

Blijf op de hoogte

Volg ons!

@kunstencentrumbuda