Cinema, Podium en
Werkplek in Kortrijk

Myriam Van Imschoot, HYOID, WALPURGIS (BE)

Myriam Van Imschoot, HYOID, WALPURGIS (BE): newpolyphonies rewired

In newpolyphonies staan de 4 zangers van HYOID op het podium met 15 lokale participanten in een vreemde hoogmis over het kleine verschil met grote impact. Manyfold, meditative, monstrous, machinic, Messianic, muted, mimetic, minuscule, methodical, mighty, momentary, mystical. Geïnspireerd door insecten, klimaatmarsen en vliegverkeer dat tot stilstand komt, is het leidmotief in dit concert/performance niet het luide scanderen van de menigte, maar de ervaring dat ieder individu – als een schakel in een keten – een vortex van klanken in beweging kan zetten.

Met newpolyphonies rewired exploreren Myriam Van Imschoot, HYOID en WALPURGIS vanuit diezelfde inspiratie de mogelijkheden van een geluidsinstallatie. Het werk gaat in première op Almost Summer festival op 5 juni 2021.

Myriam Van Imschoot, HYOID, WALPURGIS (BE)

Myriam Van Imschoot woont en werkt in Brussel en maakt performances en creëert geluidspoëzie, vocale stukken, video- en geluidsinstallaties. Zij beweegt tussen verschillende institutionele velden en media en legt zich toe op het experimenteren met contexten, als ze al niet zelf een context creëert. Hierdoor neemt zij een unieke plek in binnen de Belgische kunstwereld. 

HYOID is een in Brussel gevestigde groep van klassiek geschoolde vocale solisten, gespecialiseerd in nieuwe muziek en transdisciplinaire uitvoering. De groep streeft ernaar het traditionele concertformat in vraag te stellen en uit te breiden, en tegelijkertijd nauwe samenwerkingsverbanden aan te gaan met componisten, uitvoerders en kunstenaars van haar generatie. Ze treden zowel a capella als met instrumenten, tape of elektronica op en passen hun bezetting aan elke productie aan.

WALPURGIS is een dynamisch en meerstemmig gezelschap van zangers, acteurs, muzikanten en andere kunstenaars. De integrale werking is een afspiegeling van de samenleving waarvan zij dromen: genereus, duurzaam, voortdurend in beweging en niet bang van tegenstellingen en uitersten.

In residentie

29 apr 2021 – 07 mei 2021
Budatoren

Blijf op de hoogte

Volg ons!

@kunstencentrumbuda