Cinema, Podium en
Werkplek in Kortrijk

Myriam Van Imschoot (BE)

Myriam Van Imschoot (BE): What Nature says

Dat onderzoeksmateriaal verwerkte Myriam in haar creatie What Nature Says. Het is een radiofonische performance, een stuk voor zes performers om naar te kijken én te luisteren.

De wereld is naar de haaien en de vogels verspreiden het nieuws! Zo ging het ook in oude dierenfabels. En bij Aristophanes en Walt Disney. Wat vertelt de natuur ons? Myriam Van Imschoot zoekt een antwoord in oude folkmuziek waarin mensen natuurlijke klanken nabootsen. Maar toen zij buiten rondliep, hoorde zij vogels die ‘menselijke’ klanken in hun gezang hadden opgenomen, zoals kettingzagen van houthakkers. In natuurdocumentaires van David Attenborough vond zij nog andere voorbeelden van vogels die klinken als ringtones, grasmaaiers en autoalarmen. Het is tegelijkertijd hilarisch en verontrustend. De dunne scheidingslijn tussen natuur en cultuur verdwijnt. Je gelooft je oren niet!

CREDITS

Concept en regie: Myriam Van Imschoot / Geluidsinstallatie: Fabrice Moinet en Myriam Van Imschoot / Performance en co-creatie: Jean-Baptiste Veyret-Logerias, Anne Laure Pigache, Simon Mayer, Jakob Ampe, Mat Pogo / Licht: Kaaitheater / Productie: Hiros / Co-productie: Kunstencentrum BUDA, Kaaitheater, Pianofabriek / In samenwerking met: Campo, Pact Zollverein / Met steun van: De Vlaamse Gemeenschap

Myriam Van Imschoot (BE)

Myriam Van Imschoot is een kunstenaar die in Brussel woont. Ze werkt met stemtechnieken, veldopnames, geluidspoëzie en andere toegankelijke media die ons in staat stellen om te kijken naar wat ons omringt met een gevoel van zo niet crisis dan remedie en spel. Ze opent regelmatig onderzoek in ‘Open Dramaturgie’ workshops.

In residentie

22 feb 2015 – 01 mrt 2015
BS Zaal 2

On tour

25 feb 2015 – 25 feb 2015
kunstencentrum BUDA ikv BUDA VISTA#6

Blijf op de hoogte

Volg ons!

@kunstencentrumbuda